Astrální akademie

Ty jsi bůh tvořící zrnko písku - Astrální akademie, otázky a odpovědi 9

Bílé a černé světlo ve vyšším vědomí

Při představování bílého světla, jak do mě vstupuje, mám stále tendenci vidět černou. V těle si už dokážu představit bílé světlo, zkouším si navodit pocit, že do mě vstupuje bílé světlo tím, že stojím pod lampou, to mi docela jde, ale jakmile zhasnu, nedaří se mi to a to se mi stává i u meditací, ráno mám dobrý pocit, nebojím se, kdežto večer mi pořád lítají představy, že na mě někdo sáhne, a to i ze tmy, ze mě někdo chytne za nohu a ublíží mi či tak podobně, cítím strach a obavu. Bojím se, abych si tím nemohla nějak ublížit a přizvat negativní nebo temné energie, nebo to je jenom moje domněnka? Vládce Síly (student Astrální akademie)

Vizualizovaný proud energie nemusí být nutně bílý a může se stát, že ho vnímáte jako černý. Barva by v tomto případě nebyla rozhodující, pokud byste u napojení na tento tok energie cítila klid a láskyplné pocity. Vy ale naopak cítíte nepříjemné pocity, jako je strach a obavy. V takovémto případě si můžete zkusit vizualizaci malinko pozměnit.

Začněte vnímat, že na vás padá krásná čistá rosa, která vás osvěžuje a dodává láskyplnou sílu. Je to doopravdy příjemné. Čím více rosy na vás bude padat, tím se začnete s nádechy zvětšovat, až se budete cítit jako obrovská pevná milující hora, která dohlíží na celý svět z výšky. Je velká a nedobytá, nic ji nemůže ohrozit. S padající rosou se začne snášet mlha, skrze niž prostupuje zářivé slunce. Celá se nechte zabalit do této zlatavé mlhy a nechte ji do sebe prostoupit.  

Snad tato vizualizace bude pro vás jednodušší. Případně si zkuste pohrát se svou fantazií a vymyslet si vlastní způsob, jak kolem sebe vytvořit láskyplnou energii, kterou se nejdříve necháte obklopit a poté se jí i celá naplníte.  

Proč se někdy meditace vede více a jindy méně? Vládce Síly z Astrální akademie

To, jak se nám vede meditace, ze začátku závisí na mnoha faktorech a jedním z nejdůležitějších je to, jak jsme odpočinutí. Je to čistý prostor, kde jsme jako čisté vědomí, jen jsme a prožíváme klid a lásku.

Pakliže nás hmota přes den přespříliš stáhla, tak opouštíme naše vědomí a meditace je náročnější. Jak jsem již psala, přišli jsme sem a dobrovolně jsme se vzdali našeho obrovského vědomí (konkrétněji - vzdali jsme se napojení či vnímání vědomí), protože kdybychom si je ponechali, tak bychom byli bohové a ty by to zde na planetě Zemi nebavilo. Jakmile nás hmota přestává bavit, začneme opět vyhledávat naše vědomí a napojíme se na ně. Ale jelikož je to tak obrovské vědomí a my jsme se do této chvíle vnímali jako zrníčko písku, zničilo by nás, kdybychom okamžitě vnímali celé vědomí.

Proto budujeme schopnost ochoty se otevřít a vnímat více a více, postupně, krůček po krůčku si přibíráme další a další část našeho původního vědomí. Jakmile se necháme ovlivnit hmotným světem, opět (byť třeba jen na jeden den) se toto vnímání oslabí.

 Nevím, nechci, nedokážu…

"Nevím, co mám v lekci dělat. Nedokáži si to zapamatovat. 1000 důvodů, proč nejít napsat deník a špatné vlastnosti. Asi jsem pochopila význam vašich vět: Naše mysl se může bránit a staré zvyky se začnou připomínat. S těmi jsem v tomto období svedla opravdový boj. Na druhou stranu, teď si připadám o to víc odhodlaná a zapálená do dalších úkolů ;)"

Krásně sis poté již sama uvědomila, že je to jen volání toho automatického chování, starý způsob života se brání zuby nehty, aby nebyl odhozen. Druhá lekce je tím doopravdy velmi typická a největší "úmrtnost" Vládců Síly (studentů Astrální akademie) máme právě ve druhé lekci. U třetí lekce už začíná tlak povolovat a od 4. lekce už začíná takový ten klid na nové cestě a starou cestu vnímáme už jen lehce z dálky. Toto schéma platí, pakliže se do cesty pustíme s plnou silou a pracujeme na sobě každý den. Pakliže se na cvičení z Astrální akademie podíváme jednou za týden, tak vlastně stále žijeme ve starém způsobu života a nedojde ani k myšlenkovému vzdoru ani k prozření.

Dodržení času meditace Můžu ráno začít meditovat až třeba půl hodiny po probuzení (po procházce)? Je potřeba ten stejný čas dodržovat i o víkendech? Neboli opravdu vstávat pořád brzy?

Zvolený čas je jen na tobě. Je ale vhodné pro začátek si nastavit určitý systém, své nové pevné hranice, které ti pomůžou se zorientovat v tom, co se děje. Tedy když si určíš, že budeš věnovat čas sama sobě přes týden po vycházce a o víkendu v 9 hodin, je nutné to poté dodržovat. Má to výhodu, že se tvé vědomí na to již bude předem připravovat a jakmile usedneš do meditace, tak se mnohem rychleji dostaneš dál od myšlenek a bude se snadněji pracovat.

Když budeš vždy meditovat v jinou dobu a za jiných podmínek, tak budeš mít velmi těžké začátky, jelikož mysl se bude hodně vzpouzet. Později už nebude nic z tohoto nutné dodržovat, ale to ucítíš již sama na sobě – okolní svět mě již tolik neovládá.

Vědomé prožívání svého aktuálního konání

Myslet na to, co dělám, znamená tedy i nemluvit s rodinou při jídle? Nekoukat na TV při žehlení? ;)

Nauč se být až „přehnaně vědomá“. Když budeš jíst, tak jen vnímej jídlo a jez. Když budeš žehlit, užívej si žehlení: Jaké žehlička vydává zvuky, páru, jak narovnává vlákna látky, jak krásně prádlo voní a je příjemně měkké a teplé. Zrovna žehlení poskytuje pro naši mysl nepřeberné množství detailů, které lze vnímat. Prožívej to takto vědomě, vše… Je samozřejmé, že mysl bude utíkat, bude se bránit a ty se budeš neustále vracet k činnosti, kterou právě nyní vykonáváš. Až se ti to bude dařit a dokážeš se udržet při vědomém prožívání, pak si můžeš dovolit se při žehlení dívat na televizi a během jídla mluvit s přáteli.

Ale v tu chvíli to bude již tvá svobodná volba – ty budeš vědět, že se můžeš plně soustředit jen na jídlo, anebo rozmlouvat s přáteli – obě varianty již ovládáš ty a nejsi jimi ovládána.

Meditace se zrcadlem

Musím přiznat, že jsem ji dělala tak 3x, víckrát si netroufám, protože se bojím, co se stane. Můj obličej se vždy začne měnit, křivé oči, nos. Vždy se bojím, že uvidím úplně cizí tvář. 

a) Přijmout

Nemusíte se bát…. Ještě jinak… nesmíte se bát toho, co vidíte. V tu chvíli se již nedíváte na svět fyzickýma očima, ale „přepnete“ na astrální zrak a začnete vidět za hmotu. I když uvidíte úplně jiné tváře, sledujte to se zájmem.

Zaujměte roli pozorovatele bez emocí. Jen stojíte a díváte se sama sobě do očí. Uvidíte jiné tváře? Jen si je se zájmem prohlížejte. Co je to, co vidíte? Proč to vidíte? Víte… i když si vezmeme nějaký nejhorší případ a třeba uvidíte vraždu. Zůstaňte bez emocí a jen přihlížejte a ptejte se proč? Proč ho zabíjí? Co se stalo? Stejně tak když uvidíte anděla, chovejte se stejně. Jen pozorujte a prohlížejte. Momentálně jste ve fázi, kdy se rozhlížíte svýma astrálníma očima a poznáváte nové věci. Nebraňte se ničemu, vše vás posune o kousek dál.

b) Ovládnout

Nebo máte druhou možnost – veškeré změny tváří odmítnout a pevně si stát za svým, že pozorujete své oči a nic jiného vás nebude zajímat. V prvním případě říkáte:

„Ukaž mi tento svět a co nabízí. Ukaž mi, co neznám.“ Ve druhém případě: „Jsem Vládce Síly a nyní chci jen pozorovat oči. Ostatní mě nezajímá.“

Proto projděte celým cvičením se zrcadlem od začátku do konce. Víte, je to taková příprava... Vy jste Vládce Síly a přece "neutečete" před zrcadlem. Ovládněte své myšlenky, své strachy a přetransformujte je.

Ovlivňování vody -  nedaří se mi.

Nezpozoruji na sobě žádné změny. Možná se tomu nevěnuji dostatečně dlouho, možná málo intenzivně. Samotnou vodu taky moc nemám ráda. Dá se ovlivňovat i čaj? Se stejným efektem? Něco mi říká, že ne. 😊 Jídlo jsem zatím nezkoušela ovlivnit. Ovlivnit se dá úplně vše.

Můžete dokonce i ovlivnit vzduch kolem sebe (prožíváte při vědomém dýchání). Vše, co přichází do kontaktu s námi, se dá ovlivnit, aby na nás působilo určitým způsobem. Je to síla myšlenky, energie… Je to připomenutí žádoucího stavu, kterého chceme dosáhnout. Je potřeba v tomto konání vytrvat a uvidíte, že časem se výsledek dostaví.

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

ASTRÁLNÍ AKADEMIE ⚡️

Tvá cesta k úspěšnému materiálnímu životu, harmonickým vztahům a hlubokým duchovním prožitkům.

Chci vědět více