Astrální akademie

Problémy se soustředěním

Mám problém se soustředěním se přes den a s ovládáním myšlenek mám taky trochu problém, nevím přesně, co mám vlastně dělat a jak je ovládat, musíš přes den řešit tolik věcí, spoustu toho děláš automaticky, protože kdybych měla myslet na každou věc zvlášť, tak polovinu toho zatím zapomenu. 

Přítomné soustředění a ovládání myšlenek 

je vlastně velmi jednoduché pro použití v běžném životě. Začněme již čištěním zubů – jen si je čisti, obdivuj své zuby, jak je pasta bílá, jak krásně pění – doslova si užívej jen a jen čištění zubů. Nesmíš ulítávat myšlenkami na snídani, na oblečení, na …. Jen si čisti zuby! Zuby! Jen čištění zubů….

Jen toto právě probíhající je pro život důležité, protože to děláš právě nyní. Užijte si to, protože tento čas, tento zážitek, to je na tomto světě právě to úžasné. Nenech se svou myslí o to ošidit. Jaký je to život, když v práci myslíme na to, že chceme být doma a doma myslíme na to, že bychom chtěli být u kamarádky a u kamarádky myslíme na to, že ráno musíme brzo vstávat do práce? Stále jsme jenom v říši myšlenek a fantazií, ale život se odehrává teď.

Užívání detailů

Až budeš připravovat snídani, svačinu, oběd, večeři, jídlo kdykoliv.. tak pouze snídejte. Nic jiného. Vizuálně si užívej, kolik má croissant/rohlík v sobě malinkých bublinek, jak je vláčný,… Čichově si jej užívej jako malé dítě, ty nekonečné vůně, ach, sladké, slané, hluboké, vanilkové a lechtající vůně. A až po mnoha vteřinách, snad i minutách, se teprve dostáváme k chuti – ona totiž doteď nebyla potřeba!… Tolik zážitků jsme nyní prožili – a to je ten prožitek, to je to nastavení zdejšího světa, to jsou právě ony zážitky.

Nech se jimi obalit, ponoř se do nich, protože pořádný zážitek teprve přichází – pomalu se přibliž s jídlem k puse…. a sliny nám začínají vytvářet velmi šťastné prostředí na jazyku, lechtající, podporující. Celé tělo už se nemůže dočkat. Pokračuj a zkoumej chuť. Zjistíš, že většina jídel má více než tři chutě v jeden okamžik, ba co, dokonce deset! Jídlo není obyčejně chuťově nudné, ale už jen ten kus, bez žádné přílohy, s ničím… To samo o sobě má tolik chutí! A co teprve opravdu úžasné dokonalé jablíčko? Jsme schopni v prvním a druhém kousnutí nalézt více než patnáct chutí!

….Užili jsme si nyní krásných pět minut, ukousli jsme jen velmi malou část z jídla… a přitom jsme prožili i ten svět, kvůli němjž jsme se sem narodili. Ne jen konzumenti typu vstaň, hygiena, celý den práce, jídlo, spát. Ale ty jsi právě prožila celý vesmír, a to na pár kouscích croissantu či jablka!

Jak je asi úžasné jít vědomě procházkou… Když pracuješ, užívejte si tu jedinečnost svých pohybů a myšlenek potřebných pro dokonalý úkon. Je to úžasné! To vážně děláš vy a vaše tělo!

Když objímáte své milované, tak prožívejte každičkou vteřinu, protože ta už se nebude nikdy opakovat a je právě v této chvíli ta nejdokonalejší. Myšlenky na jídlo sem ani náhodou nepatří. Jak bys taky mohla vyměnit přítomné objímání s milovanými za cokoliv jiného…

Když píšeš, užívejte si své psací pero – je to skvost, když barva ulpívá na papíře a ty vytváříte tak nádherné tahy, které jsme schopni rozpoznávat a s jejich pomocí se dorozumívat.

Zapomenu?

Nemusíš se bát, že na něco zapomeneš. Je to běžný strach na začátku cesty a pro naši mysl "pádný argument", proč bychom toto prosté a přitom naprosto probouzející cvičení neměli dělat. Když budeme důvěřovat sami sobě, tak se ty skutečně důležité myšlenky objeví v ten pravý čas. Mnoho Vládců Síly (studenti Astrální akademie) ti to může potvrdit. Je na to i mnoho fíglů, ale již samo o sobě důvěřovat, že já (ne pouze mé myšlenky a logika) jsem dokonalá bytost, která ví, jak má žít je mocný nástroj. 

Jeden příklad za všechny

Vládkyně Síly, která je již přes den velmi vědomá a užívá si života, jela v autě. Najednou její zrak upoutala dálniční známka na jejím skle. "Proč?" zeptala se sama sebe. Známka ji zcela fascinovala. A najednou přišlo uvědomění: "Je 20. ledna - musím koupit novou známku." a toto celé uvědomění přišlo ve chvíli, kdy za necelou minutu mohla zastavit na benzínové pumpě a známku koupit. Nepotřebovala diář s upomínkami, nemusela již od rána myslet na to, že až pojede kolem pumpy, tak musí koupit známku. Ne.. měla čistou mysli a v pravou chvíli se ty důležité myšlenky objeví.

Ozkoušeno stovkami Vládců Síly - tedy směle do toho. :) 

Nové a moderní audio meditace

Přejít na web

ASTRÁLNÍ AKADEMIE ⚡️

Tvá cesta k úspěšnému materiálnímu životu, harmonickým vztahům a hlubokým duchovním prožitkům.

Chci vědět více